چهارشنبه 01 مهر 1405 - Wed 23 Sep 2026
  • ایران پیشنهاد کرده در صورتی که آمریکا گام‌های اولیه‌ای برای کاهش فشار نظامی بردارد، تنگه هرمز را ظرف ۷ روز بازگشایی کند

  • گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم

  • این زائران از حج ۱۴۰۶ جا می‌مانند

  • عربستان در پلی‌استیشن هم حریف ایران نشد

  • رکورد ملی ۴ در ۱۰۰ متر مختلط تیمی در ناگویا

  • تغییر نام خیابان اسرائیل در برزیل / فیلم

  • اطلاعیه مهم درباره واکسن آنفلوآنزا

  • یمن فرودگاه ابها عربستان را تعطیل کرد

  • لحظه نجات بچه فیل توسط مادرش / فیلم

  • تسلیم دشمن نمی‌شویم و با قدرت پاسخ خواهیم داد

  • کیلب ماپین: مردم آمریکا مخالف جنگ با ایران هستند/ یک مأموریت ایرانی زندگی‌ام را متحول کرد+ فیلم

  • قیمت گوشت قرمز امروز سه‌شنبه ۳۱ شهریور

  • استوری رامین رضاییان برای سردار آزمون

  • تصویری از پلنگ ایرانی در طبیعت / فیلم

  • قیمت دلار امروز سه‌شنبه ۳۱ شهریور

  • وعده شهید «سجاد زبرجدی» به زائران مزارش

  • قیمت نفت امروز سه‌شنبه ۳۱ شهریور

  • عملکرد ورزشکاران کشورمان در روز دوم بازی‌های آسیایی 2026 /نقره برای کاراته + عکس

  • قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه ۳۱ شهریور

  • بازگشت این ستاره جذاب به تمرینات پرسپولیس

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 60282
    تاریخ انتشار: 25/خرداد/1396 - 15:51
    اخبار کوتاه

    کارشناسان آمریکایی هشدار دادند/ عربستان متحد ما نیست

    «آمریکا باید میان منافع خود و منافع منطقه ای عربستان سعودی در مبارزه با ایران، تفکیک قائل شود...»

    کارشناسان آمریکایی هشدار دادند/ عربستان متحد ما نیست

     پایگاه آمریکایی "واشنگتن فری بیکن" (Washington Free Beacon)، با انتشار گزارشی از هشدار کارشناسان سیاسی آمریکا در رابطه با تعامل ترامپ با آل سعود و معرفی عربستان به عنوان "متحد آمریکا در مبارزه با تروریسم" خبر داده است.

     

    بر اساس این گزارش، کارشناسان آمریکایی معتقدند دولت ترامپ نباید برای مقابله با ایران از "حمایت عربستان از تروریسم" چشم پوشی کرده و اقدامات آل سعود را نادیده بگیرد.


    در این گزارش که تحت عنوان "کارشناسان نسبت به معرفی عربستان به عنوان متحد آمریکا در مبارزه با تروریسم، هشدار دادند" منشر شده است، می خوانیم:


    «گروهی از کارشناسان امور خاورمیانه در یکی از جلسات استماع کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان[آمریکا] از قانونگذاران خواستند که برای اصلاح و تعدیل سیاست های جدید ایالات متحده در حمایت از عربستان سعودی اقدام نمایند.

     

    موضوع این جلسه استماع، موارد اشتراک منافع آمریکا و عربستان در زمینه مبارزه با تروریسم در خاورمیانه و چگونگی تعامل واشنگتن با ریاض و نفوذ منطقه ای عربستان بوده است.

     

    این سئوالات با توجه به سفر اخیر پرزیدنت ترامپ به ریاض و همچنین رویارویی عربستان سعودی با قطر اهمیت ویژه ای پیدا کرده است.

     

    با وجود اینکه اقدامات عربستان سعودی علیه قطر در حال حاضر در راستای منافع امنیت ملی آمریکا است اما کارشناسان نسبت به معرفی عربستان سعودی به عنوان متحد آمریکا در مبارزه با تروریسم، هشدار دادند.

     

    "تام مالینوفسکی" مشاور سابق وزیر امور خارجه [آمریکا] در امور دموکراسی و حقوق بشر، با اشاره به این موضوع می گوید: "نباید برخی اقدامات عربستان سعودی مانند مخالفت با قطر، به عنوان راهنمای روابط آمریکا با این کشور قرار گیرد؛ چرا که دست کم می توان گفت عربستان سعودی روابط بسیار پیچیده ای با افراط گرایی دارد.

     

    منافع آمریکا در آن است که موضوع تامین مالی تروریست ها از سوی تمامی کشورها را مورد توجه قرار دهد؛ نه آنکه شکاف به وجود آمده میان شرکای خود را عمیق تر سازد. همچنین آمریکا باید میان منافع خود و منافع منطقه ای عربستان سعودی در مبارزه با ایران، تفکیک قائل شود. به نفع ما نیست که از آنچه به عنوان نبرد فرقه ای عربستان سعودی علیه ایران دیده می شود، حمایت کنیم."

     

    پرزیدنت ترامپ در سفر خود به عربستان سعودی عنوان کرد که ایالات متحده دیگر این کشور را به خاطر نقض حقوق بشر تحریم نخواهد کرد. کارشناسان در جلسه استماع کمیته روابط خارجی مجلس همچنین عنوان کردند با توجه به چالش های اقتصادی ریاض، آمریکا باید از طرح ها و ابتکارات اقتصادی و اجتماعی در این کشور حمایت کند که به اصلاحات سیاسی در این کشور انجامیده و عربستان را به سوی جامعه ای دموکراتیک و آزاد حرکت دهد.

     

    اعضای کمیته روابط خارجی مجلس [آمریکا] نسبت به رابطه آمریکا با عربستان، بویژه با توجه به اتهام دست داشتن این کشور در حملات تروریستی 11 سپتامبر و همچنین نقض حقوق بشر ادامه دار این کشور، نگران و محتاط هستند.

     

    دینا روراباکر، از اعضای این کمیته با اشاره به روابط واشنگتن و ریاض عنوان می کند: "ما نمی توانیم تنها ابراز امیدواری کنیم و وانمود کنیم که همه چیز خوب پیش می رود. به نظر من تا کنون نیز خوشبینی غیر منطقی بیش از حدی درباره روابط ما با عربستان سعودی در طول سال های متمادی وجود داشته است."»

    منبع : تسنیم

    نظرات بینندگان
    نظرات شما